-UPDATED- Degrowth in Den Haag: Prof. Jason Hickel spreekt Tweede Kamer toe

– – – UPDATE: Professor Hickel tested positive for Covid and will not be travelling to The Netherlands. The hearing will be canceled. We wish Jason a speedy recovery and some well deserved rest. We will let you know asap when we have a new date for his visit. – – –

Op maandag 31 oktober om 10:00 uur zal professor Jason Hickel, een van de toonaangevende figuren in de opkomende degrowth-beweging, het Nederlandse parlement toespreken tijdens een speciale hoorzitting. Hickel is onder andere de auteur van de bestseller Less Is More, Why Degrowth Will Save The World. De hoorzitting wordt georganiseerd door het parlement zelf, onder leiding van een aantal Kamerleden van verschillende partijen.

Dit is de eerste keer ooit dat een degrowth-denker op het nationale politieke podium mag spreken, en de eerste keer dat het debat in het Nederlandse parlement over degrowth zal gaan. Het is een historisch moment, niet alleen voor de wereldwijde degrowth-beweging, maar ook voor de parlementaire geschiedenis en het economisch denken in Nederland.

Tijdens de hoorzitting zullen Kamerleden ook worden toegesproken door prof. Barbara Baarsma, auteur van Groene Groei, de (on)zin van economische groei.

De hoorzitting in het Nederlandse parlement is opgezet en geregeld door Commons Network op uitnodiging van GroenLinks, als onderdeel van ons nieuwe initiatief om een speciale werkgroep op te richten voor Kamerleden en senatoren over degrowth. Uiteraard zullen we de hoorzitting live vanuit het parlement verslaan. U kunt het debat in de Tweede Kamer bijwonen door u hier aan te melden of de livestream te bekijken op de website van de Tweede Kamer.

Voor vragen over dit nieuwe initiatief of over het bezoek van professor Hickel aan Den Haag kunt u ons een e-mail sturen op winne [@] commonsnetwork.org.

Voor meer over degrowth, bekijk dit boek dat we vorig jaar publiceerden, luister naar deze podcast waar we werden geïnterviewd over het boek of lees deze serie blogs.

Jason Hickel is in Nederland omdat hij o.a. spreekt op het Brainwash Festival dat op zondag 30 oktober plaatsvindt. Kaartjes zijn via de website van het Festival te verkrijgen.

Jason Hickel