50 Plus

Je hebt gekozen om het verkiezingsprogramma van 50 Plus te analyseren.

Analyseer en bekijk het verkiezingsprogramma van 50 Plus hier.

Verdere instructies zijn hieronder te vinden.

Om het analyseren van de verkiezingsprogramma’s te vergemakkelijken gebruiken wij vijf domeinen, op basis van de methode ‘Open Planbureau’ van onze partner Waag): technologie, sociaal-cultureel, leefomgeving, internationaal en bestuurlijk. Aan de hand van de vijf domeinen verzoeken wij jou het programma te analyseren. Per domein zijn enkele trefwoorden geformuleerd die gebruikt kunnen worden om de tekst te onderzoeken.

Hieronder is het schema te vinden met de vijf domeinen en enkele steekwoorden. Houdt dit schema naast het verkiezingsprogramma zodat het leeswerk wordt ingeperkt.

Graag vernemen wij, per domein, en, op een schaal van 1 tot 5, welk cijfer jij het verkiezingsprogramma geeft.

Ter ondersteuning van uw analyse kan je gebruik maken van Hypothesis. Middels deze handige functie kan je tijdens het lezen van het verkiezingsprogramma tekst higlighten. Dit zorgt ervoor dat jouw bevindingen niet verloren gaan, op deze manier behoud je een strak overzicht en kan je naderhand snel aan de slag met de analyse. Tevens is er de mogelijkheid om opmerkingen direct toe te voegen aan het verkiezingsprogramma. Het enige wat je dan dient te doen is een account creëren bij Hypothesis. Klik dan hier.

De functie die Hypothesis verschaft is alleen ter ondersteuning. Graag verzoeken wij u om naderhand een keuze te maken uit een van de onderstaande opties om het verkiezingsprogramma te analyseren en ranken.

  1. Door het formulier VotefortheCommons downloaden, in te vullen en te verzenden naar renee@commonsnetwork.eu.
  2. Of door de onderstaande enquête in te vullen.

Disclaimer:

Voor het opstellen van de onderstaande vragenlijst hebben wij gebruik gemaakt van een google plug-in. Commons Network heeft gekozen om gebruik te maken van deze functie, omdat de Vote For The Commons-campagne niet financieel wordt ondersteund. Dergelijke plug-ins waren dermate prijzig dat er gekozen is voor deze gratis functie.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kom op 20 mei om 20:00 uur naar Pakhuis de Zwijger. Commons Network presenteert de resultaten en zal in gesprek gaan over de toekomst van Europa en democratie. Hopelijk zien wij je dan.