Nieuwe datum voor uitgesteld bezoek Jason Hickel aan Nederland

Jason Hickel, hoogleraar aan de Autonome Universiteit van Barcelona, auteur van Less is More, Why Degrowth Will Save the World en een prominent publiek figuur van de degrowth beweging, komt van 6 tot 9 maart naar Nederland. Onder zijn optredens die week: een hoorzitting in het Nederlandse parlement in Den Haag.

Jason Hickel

Commons Network organiseert op 7 maart ‘s middags in De Nieuwe Anita in Amsterdam een politieke strategiesessie met Jason Hickel voor sociale bewegingen en het maatschappelijk middenveld. Samen met mensen uit de klimaatrechtvaardigheidsbeweging, buurtactiegroepen, de woonbeweging, vakbonden, politieke denktanks, belangrijke maatschappelijke organisaties en andere relevante bondgenoten zullen we bespreken hoe we van degrowth een sterkere politieke kracht kunnen maken en wat er moet gebeuren om het een relevanter frame te maken voor meer organisaties en initiatieven. Kunnen we samen strategieën bedenken om een rechtvaardige en duurzame economie zonder groei op te bouwen?

Image credits: https://denieuweanita.nl

Op woensdag 8 maart zal Jason Hickel het Nederlandse parlement toespreken tijdens een speciale hoorzitting om 11 uur ‘s ochtends. De hoorzitting wordt georganiseerd door het parlement zelf, op initiatief van Commons Network samen met een aantal Kamerleden van verschillende partijen, met GroenLinks als kartrekker. Dit bezoek is onderdeel van ons werk op een Interparlementaire groep voor Postgroei. Meer informatie over de hoorzitting en hoe u deze kunt bijwonen vindt u hier.

Image credits: www.ad.nl

Diezelfde avond om 20u spreekt Jason Hickel in Tivoli Vredenburg in een publieksevent dat Commons Network samen met het wetenschappelijk bureau van GroenLinks organiseert. Jason Hickel zal deelnemen aan een paneldiscussie met Shivant Jhagroe, Ingrid Robeyns, Hans Rodenburg, Suzanne Kröger en Rutger Groot Wassink. Onze collega Winne van Woerden zal de avond modereren. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van Tivoli Vredenburg.

Image credits: SWARD/Website van Tivoli Vredenburg

Voor vragen over ons werk aan degrowth of over het bezoek van Jason Hickel aan Nederland kunt u een e-mail sturen naar winne [@] commonsnetwork.org.


Voor meer informatie over degrowth, lees dit boek dat we vorig jaar publiceerden, deze podcast waarin we werden geïnterviewd over het boek, of deze serie blogs.


We kijken uit naar deze bijzondere dagen en houden je via onze Socials op de hoogte over het bezoek van Jason Hickel!