TTIP van de IJsberg

March 5th, 2015   Krant over TTIP-vrijhandelsverdrag waarover wordt onderhandeld tussen de EU en de VS.

De krant is gemaakt door mensen van het Platform Authentieke Journalistiek (PAJ) en globalinfo.nl, met steunttip en medewerking van talloze andere organisaties zoals SOMO, TNI, WEMOS, Milieudefensie en Aarde Boer Consument.

In de krant wordt uitgelegd wat TTIP en andere momenteel lopende vrijhandelsverdragen inhoudt: wat de herkomst is en welke gevolgen het zou kunnen hebben op het gebied van voedsel en landbouw, gezondheid, en milieu.Ook is er aandacht voor alternatieven, zoals het Alternative Trade Mandate, en voor acties die momenteel internationaal tegen TTIP gevoerd worden. Een hele pagina van de krant is besteed aan ISDS, het omstreden mechanisme voor geschillenbeslechting voor multinationals dat in TTIP dreigt te worden opgenomen.

Zie hier: ISSUU-boekje versie 

 


2015-03-05 09:57:32 – Commonsnetwork