Commons Network neemt deel aan Conferentie ‘Groeien dankzij Grenzen’ in de Eerste Kamer 

Aanstaande vrijdag 11 november vindt de conferentie ‘Groeien dankzij Grenzen’ plaats in de Eerste Kamer in den Haag. Tijdens deze conferentie zal een gesprek worden gevoerd over Commons Network neemt deel aan Conferentie ‘Groeien dankzij Grenzen’ 1e Kamer  De bijeenkomst wordt georganiseerd door de wetenschappelijke bureaus en Eerste Kamerfracties van GroenLinks en de PvdA.

Onze co-directeur Sophie Bloemen neemt deel aan het panelgesprek tijdens het tweede deel van de conferentie. Andere deelnemers aan het panel zijn:

  • Esther-Mirjam Sent (partijvoorzitter PvdA)
  • Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid GroenLinks)
  • Shivant Jhagroe (assistent-professor aan de Universiteit Leiden)
  • Michel Scholte (Impact Institute/True Price)
  • Eliane Bakker (Stichting Lenteland)

Op basis van ingezonden stellingen zal er worden ingezoomd op het concept van de ‘economie van het groei’, aan de hand van de vraag: Hoe ziet een samenleving en economie voorbij de groei er concreet uit, waarin we grenzen stellen om onszelf en onze leefomgeving te beschermen, terwijl we iedereen uitzicht bieden op een gelukkig en gezond leven? 

Commons Network is van mening dat er een algehele systeem verandering nodig is om deze economie van het genoeg te bereiken. De politiek en het beleid zal hiervoor rigoureus andere praktijken en andere soorten van waardecreatie moeten gaan stimuleren. Onze stelling als Commons Network hierbij luidt als volgt: 

‘De economie van het genoeg’ vraagt om meer ruimte geven aan andere vormen van werk en waardecreatie, en het stimuleren van gedeelde vormen van eigenaarschap en de lokale economie. Door het hele land moeten er dan ook incubators komen die zo’n gemeenschapseconomie ondersteunen.

De PvdA en Groenlinks geven met deze conferentie het vormgeven van een rechtvaardige, duurzame en zorgzame economie voorbij de groei hoog op de politieke agenda te hebben staan. Daar zijn we als organisatie blij om. We zijn dan ook erg benieuwd naar het gesprek en hopen voort te kunnen bouwen op de uitkomst met ons werk rondom het postgroei narratief in Den Haag

Meer informatie over de conferentie vindt je hier

Heb je de conferentie gemist? Lees hier een uitgebreid verslag van de conferentie terug, of bekijk onderstaande video!