Kunnen Voedsel Commons De Wereld Veranderen?

Wat heeft voedsel te maken met de stedelijke commons? Kunnen voedselpraktijken de wereld veranderen?

Deze post is geschreven door onze vrienden van het Amsterdam Network for Food Planning (ANFP)

Als de bekende spreuk ‘je bent wat je eet’ iets te betekenen heeft, dan biedt het een startpunt om over verandering na te denken, door zorgvuldig na te denken over wat we eten, waar ons voedsel vandaan komt en hoe het gemaakt wordt.

Voedselsystemen en de stedelijke commons delen bepaalde uitdagingen met elkaar, zoals de strijd om schaarse ruimte in de stad, klimaatverandering en actief burgerschap. Door de bril van voedselcommons kijken naar het voedselsysteem heeft dus de potentie om nieuwe kansen te zien om gemeenschappen in hun kracht te zetten en de gebouwde omgeving te transformeren.

Wij zien urban commoning praktijken als een transitiepad richting een transformatie van onze voedselsystemen en daarom willen wij het gesprek aanjagen over de voedselstrategie van Amsterdam.

Op 22 juni ben je uitgenodigd door het Voedsel en commons team om op de fiets te springen met ons samen. We zullen vier voedselinitiatieven bezoeken in het westen van de stad: I can change the world with my two hands, Stadsboerderij Osdorp, Fruittuin van West, en Cascoland.

Laten we met elkaar praten over wat voedsel en commons voor jou betekenen, terwijl we genieten van de levendige sfeer in de zomerse tuinen en het lekkere eten.

Praktisch

Datum: 22 Juni

Tijd: 12:30

Vertrekpunt: Westerpark, Westergasbrug, Haarlemmerweg 10, 1014 BE Amsterdam. Breng je fiets mee! De tour zal ongeveer 4 uur duren, inclusief gratis koffiepauze in de Fruittuin van West en ‘waste tasting’ in Cascoland.