In debat met liberalen over groei

Op zaterdag 19 november vond het jaarlijkse partijcongres van D66 plaats in de Doelen in Rotterdam.

Sophie Bloemen, co-directeur bij Commons Network, sprak tijdens het plenair programma in een sessie georganiseerd door het Wetenschappelijk Bureau van D66 de Mr. Hans van Mierlo Stichting, over ’50 jaar na Grenzen aan de Groei’.

Foto credits: Indebuurt Rotterdam

Tijdens deze sessie ging ze in gesprek met Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro en Stientje van Veldhoven, vicepresident bij het World Resources Institute en voormalig Kamerlid voor D66 over wat economische groei betekent, wat de grenzen van deze groei zouden moeten zijn en hoe we het welzijn van iedereen binnen de draagkracht van de planeet kunnen waarborgen.

Het gesprek werd geleid door Afke Groen, Directeur bij de Mr. Hans Van Mierlo Stichting.

Meer weten over ons werk en onze positie over de grenzen aan de groei en het post-groei gedachtegoed? Dat kan hier en hier,

Of lees ons laatste boek Living Well on a Finite Planet – Building a Caring World beyond Growth!